V Prešove zadržaný díler drog. Vo Veľkom Šariši pri ceste úmyselne zapálený stoh slamy. Z klubu v Giraltovciach si zlodej odniesol peknú hotovosť . Bitka pre 20 centov

02.05.2013 Celý región

V Prešove zadržaný díler drog
Včera / 01.05.2013 / prešovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 26 ročnému mužovi z obce Medzany, okr. Prešov.
Obvinený si mal od presne nezistenej doby minulého roka až do 30.4.2013 zabezpečovať bielu kryštalickú látku /metamfetamín/ a to tým spôsobom, že v pravidelných intervaloch 1-2x za týždeň si ju kupoval od doposiaľ nezistenej osoby a to prevažne na území mesta Prešov. Túto látku následne užíval pre vlastnú potrebu, no značnú časť odpredával, alebo vymieňal s inými konzumentami. V utorok / 30.4.2013 / vo večerných hodinách bol vykonaný zákrok polície na zadržanie osoby ako aj domová prehliadka u obvineného. Zadržaný dobrovoľne vydal injekčné striekačky s obsahom bielej kryštalickej látky, kde na základe predbežného znaleckého skúmania KEU PZ Košice bolo preukázané a potvrdené, že sa jedná o bielu kryštalickú látku - pervitín. Na obvineného bude spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Vo Veľkom Šariši pri ceste úmyselne zapálený stoh slamy
Polícia vo Veľkom Šariši začala včera / 01.052013/ trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
Doposiaľ neznámy páchateľ hodinu po polnoci včerajšieho dňa úmyselne podpálil stoh slamy, ktorý bol tvorený z jednotlivých balíkov naukladaných do pyramídy. Stoh slamy sa nachádzal na poli v katastrálnom území mesta Veľký Šariš, pri ceste I/68, v smere Prešov – Sabinov. Páchateľ svojím konaním spôsobil spoločnosti so sídlom v Malom Šariši škodu najmenej 3.000,- Eur.


Z klubu v Giraltovciach si zlodej odniesol peknú hotovosť
Z jedného z klubov v obci Giraltovce bolo v noci z 30.04.2013 na 01.05.2013 odcudzených takmer 4.700,- Eur.
Včera 01.05.2013 v dopoludňajších hodinách na linku 158 oznámil 38 ročný majiteľ klubu, že došlo ku krádeži peňazí v objekte klubu. Vyšetrovaním bolo zistené, že doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom vošiel do klubu, kde z bezpečnostnej plechovej skrine odcudzil 3.000,- Eur, z príručnej pokladnice 940,- Eur a z otvorenej pokladnice odcudzil 700,- Eur. Páchateľ svojím konaním spôsobil majiteľovi z Raslavíc celkovú škodu vo výške takmer 4.700,- Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Giraltovciach začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.


Bitka pre 20 centov
17 ročnému mladíkovi z obce Zborov, okr. Bardejov, vzniesol v stredu (30.4.2013) bardejovský vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu lúpeže, ktorej sa mal dopustiť v polovici februára tohto roku.
Obvinený mal v nočných hodinách 14.02.2013 pristúpiť k 61 ročnému mužovi taktiež zo Zborova a požadovať od neho finančnú hotovosť so slovami "daj 20 centov". Muž mladíkovi odmietol dať hotovosť, na čo ho mladík chytil za vetrovku a fyzicky ho napadol. Napadnutý muž spadol na zem, no mladý Zborovčan ho prestal biť a kopať až na naliehanie svojich kamarátov aby mu už dal pokoj. Obvinený svojím konaním spôsobil poškodenému zranenia tváre aj hrudníka. Škoda na majetku poškodenému nebola spôsobená. Obvinený muž je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región